NL +31 (0)6 23432394 of BE +32 (0)488 42 42 24

U heeft besloten om uw droom te gaan realiseren en bent zich aan het oriënteren op een woning, appartement of villa in Spanje. Een spannende zoektocht, waarbij u behoefte heeft aan de juiste informatie en deskundige en betrouwbare begeleiding.

Houses of Spain Nederland en Houses of Spain België zijn hiervoor uw partner! Samen met u doorlopen we het proces stap voor stap en wij voorzien u te allen tijde van de benodigde informatie en begeleiding die u mag verwachten. Aan ons de taak om het proces voor u zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen.
Belangrijk is dat wij zowel in Nederland, België als in Spanje een kantoor hebben, waardoor we u altijd ter plaatse van dienst kunnen zijn.

 

1: Kennismaking

Nadat u contact met ons heeft opgenomen, plannen we een geheel vrijblijvende en kosteloze afspraak in. Samen met u bespreken we uw wensen en eisen voor uw woning in Spanje. Middels een uitgebreide inventarisatie proberen we te komen tot een juiste selectie van woningen die bij u passen. Belangrijke factoren die hier een rol spelen zijn: de gewenste locatie, omgeving, type woning aantal slaapkamers en uw budget.
Juist omdat de aankoop van een ( tweede ) woning in Spanje een hele investering is, is het belangrijk dat u kiest voor de beste makelaar. Tijdens de kennismaking is het van belang dat u een goed gevoel heeft bij ons en dat u vertrouwen krijgt in de deskundigheid en betrouwbaarheid van Houses of Spain als uw aankoopmakelaar.

 

2: Bezichtiging

Op basis van de kennismaking hebben wij voor u in ons aanbod potentiële woningen gevonden die mogelijk zouden passen binnen uw wensen en eisen. Nadat u deze woningen rustig heeft bekeken en een selectie heeft gemaakt van de woningen in Spanje met eigen ogen te gaan bezichtigen. Afhankelijk van het aantal woningen die u wil gaan bezoeken, kunnen wij samen met u een twee of drie daagse tour organiseren. U wordt door één van onze consulenten opgehaald vanaf het vliegveld. Onze consulenten nemen u mee op een fantastische tour door de omgeving en naar de woningen van uw keuze.

 

3: Het aankoopproces

Indien u kiest voor ( nog te realiseren) nieuwbouw wordt binnen 30 dagen na het tekenen van het reserveringscontract en betaling van het reserveringsbedrag, het officiële koopcontract voor uw Spaanse woning getekend. Op dat moment dient ook tussen de 20 a 30% ( per projectontwikkelaar verschillend) van de aankoopsom minus het reeds door u betaalde reserveringsbedrag betaald te worden. Na 60-90 dagen dient er weer tussen de 20 a 30% van de aankoopsom betaald te worden en bij oplevering betaalt u het laatste restant van de aankoopsom. Naast de verkoopprijs van uw Spaanse woning dient u in ieder geval rekening te houden met de bijkomende transactiekosten. Deze kosten bedragen circa 13% van de verkoopprijs. De transactiekosten bestaan uit omzetbelasting IVA (10%) bij nieuwbouw, notaris en registerkosten en afsluitkosten hypotheek ( ca 3%); advocaatkosten en administratiekosten.

 

4: Financiering van de aankoop

Indien u gebruik wenst te maken van een financiering voor de aankoop van uw woning in Spanje, dan zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Houdt daarbij wel rekening dat in Spanje 60 tot 70% van de aankoopsom van uw woning wordt gefinancierd met een annuïteitenhypotheek met een looptijd van max 30 jaar tot een maximale leeftijd van 75 jaar. Het verstrekken van een hypotheek gebeurt op basis van een taxatierapport. Wij werken samen met Nederlandse en Belgische erkende en betrouwbare hypotheek adviseurs die op het gebied van Spaanse hypotheken al 20 jaar ervaring hebben. Voor meer informatie kunnen wij u doorverwijzen naar onze mede diensten.

 

5: Na de aankoop

Nadat u uw woning in Spanje heeft gekocht, moet er veel geregeld worden. Onze diensten houden natuurlijk niet op nadat u de woning heeft gekocht. Wij ontzorgen u ook na de aankoop. De overdrachts- of omzetbelasting dient te worden betaald, u dient te worden aangemeld als nieuwe eigenaar van de woning in het woning-kadaster. U moet een Spaanse bankrekening openen, ook moet u worden aangemeld bij de belastingdienst door een NIE nummer aan te vragen en verzekering, VVE en nutsaansluitingen moeten geregeld worden.